The Ultimate Guide To zlato srbija

Numizmatički kolekcionari: Ako posedujete retke ili kolekcionarske zlatne novčiće ili predmete sa zlatnim vrednostima, možete se obratiti numizmatičkim kolekcionarima.

You should also take into account the hazards of investing and the way to deal with them, which include via diversification and asset allocation procedures.

Investiciono zlato Vam obezbeđuje da svoj kapital koji ste godinama sticali sačuvate na pravi način, jer sve valute, pokazalo se do sada u istoriji, gube na vrednosti. Investiciono zlato je trenutno na tržištu najbolji način za očuvanje kapitala.

Takođe, neophodno je da razmislite i o načinu skladištenja. Kako biste sačuvali vrednost vašeg zlata, ključna stvar je bezbedno skladištenje. Razmotrite i mogućnost bankarskih sefova ili specijalizovanih skladišta.

Kod nas možete pronaći zlatne pločice različitih gramaža od 1 do 1000 grama, kao i popularne zlatne novčiće, poput Wiener Philharmoniker dukata.

Their inclusion With this advertisement is just for informational uses and isn't going to show any relationship, sponsorship, or endorsement concerning Charles Schwab and any of the companies that personal Those people logos/logos

koristi kolačiće za optimizaciju i kontinuirano poboljšavanje svoje veb stranice. Korišćenjem ove veb stranice slažete se sa upotrebom kolačića.

Treba imati na umu da je cena zlata predstavljena na grafikonu isključivo u educational svrhe, i ne predstavlja investiciono ili bilo koji drugi savet. Na primer, krajem 2023. godine, prosečna godišnja ponderisana stopa rasta cene zlata, za time period od five godina i to u evrima, iznos10,8%.

U skladu sa odredbama Zakona o porezu na dodatu vrednost, na promet investicionog zlata ne plaća se porez na dodatu vrednost. Uzimajući u obzir da su gram zlata cena individualne okolnosti kod investitora različite, savetujemo da se konsultujete po pitanju poreskog tretmana investicije u zlato, kao i relevantnih optimizacija, sa svojim knjigovođom i/ili poreskim savetnikom.

Schwab reserves the ideal to change the supply conditions or terminate the provide at any time unexpectedly. 

Pored toga ukoliko ste u nedoumici zašto investiciono zlato kao način ulaganja, zlato je likvidna imovina koja se lako može kupiti i prodati, što ga čini pogodnom investicijom.

Trenutne i potencijalne klijente pravna lica pozivamo da od nas zatraže specijalan priručnik sa naslovom: „Priručnik za računovodstveno priznavanje i vrednovanje investicionog zlata i poreski tretman – Za društva kojima pretežna delatnost nije trgovina investicionim zlatom, niti se bave proizvodnjom i preradom“.

Cena zlata se obično izražava po unci (oznaka „oz“) na svetskim berzama. Kada računamo cenu zlata u dinarima, moramo prvo znati cenu zlata po unci, pa onda primenjujemo odgovarajuću konverziju. 

NerdWallet, Inc. is an independent publisher and comparison support, not an expense advisor. Its article content, interactive applications as well as other content are delivered for you for free, as self-help equipment and for informational purposes only. They're not meant to supply financial investment tips. NerdWallet will not and can't assure the precision or applicability of any info in regard on your individual conditions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *